Helsingfors | Fair Media
  • Svenska
  • English
  • Suomi
  • Dansk

for-utstallare / Helsingfors

Helsingfors

Välkommen till Nordens största och mest välbesökta mässa för köp av bostad i utlandet. Sedan 15 år tillbaka arrangerar Fair Media International AB fastighetsmässor i Norden för köp av bostäder utomlands.

Allt tyder nu på att det är köpläge. Räntan är rekordlåg och fastighetspriserna har sjunkit på många håll i världen. Mässan som hölls i november 2017 blev mycket lyckad med många besökare. Dessa besökare som alla hade gemensamt att de vill förverkliga sina drömmar att äga ett boende utomlands. Då publiken blir mer och mer insatta och informerade i ämnet blir steget till detta köp enklare att ta. Utställarna var mycket nöjda med arrangemanget och med det rådande ekonomiska klimatet i Finland så skapades det även stora förväntningar på att kommande mässa blir ännu bättre.

Nästa mässa i Helsingfors blir på Messukeskus som är Helsingfors största mässanläggning. Mässan äger rum helgen 27-28 oktober 2018.

Mässorna är en marknadsplats för utställare från hela världen som vill marknadsföra sina bostäder till kvalificerade köpare. Våra utställare på mässorna kommer från cirka 10 olika länder och består av agenter, fastighetsmäklare och byggmästare samt andra företag som har med ämnesområdet att göra.

Vi arrangerar olika seminarium som är helt gratis för allmänheten. I mässbroschyren ges också information om seminarierna som kommer att presenteras och vilka som är seminarieföreläsare. Normalt hålls seminarier om olika populära länder i hela världen samt speciella seminarier om skattekonsekvenser vid köp av bostad utomlands, pensionering utomlands och lånemöjligheter vid köp av bostad utomlands. Se huvudsidan för denna mässa för seminarieprogrammet.

Restaurang: I mässans café serveras mat och dryck.

Öppettider: Lördagar och söndagar mellan 10.00 – 16.30. Fritt inträde.

Mässbroschyr:
 Vid entrén får besökaren en mässbroschyr där det klart utvisar var de olika utställarna har sina montrar och i vilka länder de säljer bostäder.

Momsregler (fr o m 1 jan 2011)

Utländska företag registrerade i EU-länder:

Fair Media International AB lägger inte på någon moms/VAT på fakturor till företag, som är registrerade i EU-länder, och som har giltigt VAT nummer sökbart i VIES. Reverse Charge gäller för EU registrerade företag – momsen skall redovisas i respektive hemland.

För företag registrerade i EU-länder, men som inte har giltigt moms/VAT nummer, som inte är sökbara i VIES, lägger Fair Media International AB på 25% moms på fakturorna.

Ett moms/VAT nummer är giltigt när det är registrerat i Europeiska Kommisionens register och visas som giltigt på följande hemsida: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do

Utländska företag registrerade utanför EU:

För företag utanför EU, gäller Export och Fair Media International AB lägger inte på någon moms på fakturorna.

Företag registrerade i Sverige:

Svenska företag betalar 25% moms, som tidigare.

För ytterligare information, gå in på Skatteverkets hemsida eller ring: från Sverige: 0771-567 567, från utlandet: +46 8 564 851 60.

Fair Media International AB varnar för Expo Guide och Fair Guide!

Just nu finns det en hel del företag som försöker lura våra utställare på pengar. Expo Guide och Construct Data Verlag (CDV)/Fairguide och är exempel på företag som erbjuder utställare att delta i nätkataloger. Företag som skriver under formuläret vet oftast inte om att de har skrivit på ett avtal att betala tusentals kronor under flera år.

http://www.svenskhandel.se/Varningslistan/Svensk-Handel-Varningslistan/Expo-Guide/

Monter

Mått väggpaneler

Kommande mässor Helsingfors

27 - 28 oktober 2018

Restaurang

I mässans café serveras mat och dryck.

Öppettider

Lördag och söndag mellan 10.00 – 17.00. Fritt inträde.

Monterinformation

Utställarinformation

Kontakta Fair Media

För ytterligare information, priser och för att reservera en monter, vänligen kontakta oss.