Om mässan – sv | Fair Media
  • Svenska
  • English
  • Suomi
  • Dansk

Om mässan

Sedan 17 år tillbaka arrangerar Fair Media International AB fastighetsmässor i Norden för köp av bostäder utomlands.

Om mässan

Helgen 4-5 oktober 2003 arrangerades den första mässan på World Trade Center i Stockholm under namnet KÖPA HUS I SPANIEN. Året efter satsade man på en mässa i Oslo som man kallade VIVA ESPAÑA som drog nästan 1.000 besökare.

Mässverksamheten fortsatte med fokus enbart på Spanien till våren 2005 då situationen hade ändrats radikalt. Trycket från företag som sålde andra länder än Spanien blev så stort att man ändrade kurs och bytte namn på mässan till KÖPA HUS UTOMLANDS vilket innebar att mässan blev öppen för företag från hela världen som önskade sälja sina bostäder till svenskar och norrmän.

Hösten 2005 hade verksamheten vuxit så mycket att företaget var tvungen att byta lokal. WTC blev för trångt och valet föll på Globen Annexet. Samma år utvidgades verksamheten med mässor i Göteborg och Köpenhamn och 2006 arrangerades första mässan i Helsingfors. 2007 kom turen till Malmö och Aarhus i Danmark och slutligen på våren 2008 arrangerades den första mässan i Reykjavik på Island.

Från starten 2003 har Fair Media International AB arrangerat över 100 internationella fastighetsmässor under namnet KÖPA HUS UTOMLANDS. Under 2020 arrangerar Fair Media International AB 7 mässor i Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige och Helsingfors i Finland.